Hoi, leuk dat je even op mijn website kijkt!

Ik ben Michael Kuijpers (‘s-Hertogenbosch, 1996) Ik ben een animator & illustrator in Nederland. Al sinds kleins af vond ik het geweldig om creatief te zijn, je kon mij toen vaak vinden terwijl ik zat te knutselen of te tekenen. Op mijn 14de begon ik dan ook met kleine simpele filmpjes te maken. Hoe ouder ik werd hoe meer ik door had dat ik iets creatiefs in mijn leven wou gaan doen.

Daarom ging ik in 2012 naar het Koning Willem 1 College en daar volgde ik de Mbo-opleiding Media vormgeving. Nadat ik daar was afgestudeerd ging ik daar in 2016 naar het AKV|St.Joost om daar de opleiding HBO Animatie & Illustratie te doen. In 2020 studeerde ik af en ging ik als de slag als freelancer. Ik vind dit geweldig werk, maar ik ben ook zeker wel op zoek naar iets vasts zoals een bijbaan of een fulltime baan.

Mocht je al mijn hele website hebben uitgeplozen dan heb je waarschijnlijk al een goed idee van wat mijn stijl is, namelijk sprookjesachtig, kleurrijk, en fantasierijk. Ik heb vele interesses van simpele illustraties tekenen tot prentenboeken ontwerpen, tot animaties maken. Ook hou ik mij bezig met AR-installaties en Visual Novels, ik hou er van om op die manieren de interactie op te zoeken met de kijker.

Ik zie mijzelf wel echt als een digitale artiest. Ik vind niets leukers dan lekker experimenteren met programma’s zoals Adobe After Effects om te kijken wat voor mooie dingen ik daarmee kan creëren.  Ook in Adobe Photoshop, Illustrator,  Indesign en Premiere Pro werk ik vaak. Als ik illustreer dan heb ik een bepaald idee in mij hoofd dat nog weinig vorm heeft, en langzaam ontwikkeld ik die uit door middel van schetsen en experimenteren met composities.  Ik hou er van om met texturen te werken en ze te maken, kijken hoe ik ze mijn beeld nog sterker maken.

Vaak hebben mijn projecten onderwerpen zoals seksualiteit, emoties, fantasie of geschiedenis. Maar ik zie mijzelf als een gevarieerde artiest die zeker niet bang is om daarvan af te stappen en nieuwe dingen te ontdekken. Mocht je vragen hebben dan kan je mij gerust een mail sturen naar info@michaelkuijpers.net

Sluit Menu